Joanne als Doula: Birthing from Within

ruimte voor alle energetische en praktische aspecten die een natuurlijke geboorte versterken

Wat is mijn rol als doula?

Joanne is een doula en als zodanig bereidt zij een vrouw voor op de bevalling.

De grootste kans op een positieve bevallings ervaring of deze nu een mooie thuisbevalling is of een ziekenhuis bevalling, is als een vrouw in staat is bij zichzelf te blijven, in haar lichaam te blijven, in contact met zichzelf en haar kindje.

Dat gaat over het moment van de bevalling zelf, maar ook over de voorbereidingen voor de bevalling. Als energetische doula werk ik zowel met een zwangere vrouw aan het voorbereiden van de bevalling als dat ik bij de bevalling zelf aanwezig ben.

 

Voorbereiding  voor een optimale geboorte

Er is een belangrijk aspect waar vrouwen (en hun partners) niet altijd op voorbereid zijn bij de bevalling. Tijdens de ontsluiting worden emotionele trauma’s die opgeslagen zijn in het bekkengebied en die niet verwerkt zijn, geactiveerd. Soms vanuit dit leven, soms vanuit vorige levens. Ook waar het je eigen geboorte betreft, zowel bij jou als vrouw als bij je partner.

In het voorbereidingstraject voor de bevalling, werken wij aan het opruimen van eventuele emotionele trauma’s . Als eerste dmv een vragenlijst om aspecten boven te halen en vervolgens in een of meerdere energetische sessies.

Deze healing helpt om volledig aanwezig te zijn tijdens alle fasen van ontsluiting en het moment van geboorte. Overgave aan waar je lichaam jou toe uitnodigt maakt dat je minder uitgeput bent, een grotere gelukservaring mogelijk is en de ‘bonding’ met je kindje fijn verloopt.

Hoe ziet een doula traject eruit?

Een traject bestaat uit drie fasen:

 • een intake
 • drie energetische sessies waarbij de laatste ook met partner
 • onondebroken ondersteuning bij  de bevalling vanaf het moment dat ik word ingeroepen
 • een nagesprek

Kosten zijn 800 euro excl 21% BTW. Zijn er meer persoonlijke sessies nodig,dan worden die apart in rekening gebracht.

 

 

 

In de workshop Birthing from Within, is er ruimte voor alle aspecten die een natuurlijke geboorte versterken en het tot een ontspannen, liefdevolle, wonderlijke en onvergetelijke gebeurtenis maken:

 • wij spreken de spirituele en natuurlijke seksuele kracht aan die vrouwen hebben voor een bewuste en natuurlijke geboorte. Een authentiek en liefdevol contact met het eigen lichaam is een uitnodiging om je over te geven aan de natuurlijke en zeer functionele flow van de hormonen die het geboortepoces voorbereiden en begeleiden. Schaamte en onverwerkte traumas kunnen dan naar boven komen. Door die aan te gaan en te helen in de workshop, voorkom je dat zij ‘open worden getrokken’ bij de geboorte.
 • het uitnodigen van contact en intimiteit met je partner. Op het moment dat de weeën zich aankondigen en een vrouw zich naar binnen keert, is het belangrijk dat haar partner weet hoe zij zich veilig kan voelen, de bewegingen van haar lichaam kan volgen en ondersteunen, het contact en de intimiteit in stand kan houden ook binnen een medische setting.
 • contact met jullie kindje zowel spiritueel, emotioneel als lichamelijk zodat je kind de geboorte kan bepalen en jullie daarin optimaal samenwerken
 • het helen en herschrijven van geboorte imprints

Wanneer is de workshop geschikt voor jullie:

 • jullie willen op een ervarende (energetische) manier meer contact met het geboorteproces.
 • je wilt het patroon uit jouw familielijn met betrekking tot angst of andere emoties voor geboorte doorbreken.
 • je hebt een traumatische ervaring bij de bevalling van een eerder kindje en wilt dit nu anders ervaren.
 • je wilt de schaamte voorbij als het gaat om je eigen intuïtie volledig te volgen in geluid, dansen en alles wat je hart je ingeeft.
 • je wilt je eigen geboorte imprint helen en herschrijven.
 • jullie willen de intimiteit tussen jullie in relatie tot de geboorte versterken.
 • je hebt een verleden van seksueel misbruik of andere trauma´s en wilt daarin heling.
 • jullie willen je voorbereiden op een orgastische geboorte.

Na de workshop:

Heb je als vrouw meer vertrouwen in een natuurlijke geboorte en de inherente. kwaliteiten van jouw lichaam. Je bent meer in contact met jouw intuïtie en wijsheid van je lichaam. Als partner heb je meer contact met het geboorteproces en de gevoelslagen die daarin spelen. Er is ruimte voor een grotere intimiteit tussen jullie en bewustzijn hoe je die ook onder allerlei omstandigheden stabiel kunt houden.

Praktische informatie:

Data en Tijden:

Op dit moment is er geen workshop gepland. Heb je belangstelling, dan horen wij het graag. In principe is het een workshop van 2,5 dag (zaterdag, zondag) en kan ook in kleine kring gegeven worden.

Deze workshop wordt gegeven door Joanne van Wijgerden en Annick Burger

Kosten: 325 euro per persoon inclusief koffie, thee en snacks, de lunch is een potluck( ieder neemt iets vegetarisch mee, voor het avondeten wordt gezorgd)

Locatie: De workshop is bij Healing Arts, Rumilaan 30, Almere

Wil je meer weten of je aanmelden?

Neem contact met me op >>