Een bijzondere bevalling

Een week voordat ik was uitgerekend van onze zoon kreeg in verschrikkelijke jeuk: bepaalde levenstofjes bleken zich op te stapelen in mijn lijf, mogelijk omdat onze zoon Loet tegen m’n lever aan lag (te drukken). En dat kon gevaarlijk en ongezond voor hem worden. Ik zou moeten worden ingeleid zodat Loet niet te lang in die ongezonde stofjes hoefde te zitten. Dat was echt een teleurstelling voor mij. Ik weet dat ik een sensitief lijf heb en zag er erg tegenop dat ‘de medische wereld’ nu mijn bevalling over zou nemen. Ik was echt bang dat mijn lijf de medicatie die de bevalling op zou moeten wekken niet bij zou kunnen benen. Het zal geen toeval zijn dat ik twee weken daarvoor een hele fijne sessie bij Joanne had gevolgd. We hadden samen echt mooi contact gemaakt met het jongetje in m’n buik tijdens die sessie. Dat maakte dat ik contact heb gezocht met Joanne zodra ik wist dat ik moest worden ingeleid. Een groter kado kon ik niet krijgen: ze vertelde dat ze ook als doula (in opleiding) werkte en me zou willen bijstaan tijdens m’n bevalling. Naast dat ze me zou helpen bij m’n lijf en het jongetje te blijven, vertelde ze dat ze ook als vertaler van mijn wensen naar de medici toe kon optreden. Dat klonk me echt als muziek in m’n oren. Mijn man en ik hebben toen samen goed gevoeld en afgestemd of een derde persoon bij de bevalling ons zou passen en heel snel besloten we dat  Joanne haar hulp en ondersteuning heel erg welkom zou zijn. En wat was die bevalling een magische beleving! Mijn man, Joanne en ik vormden echt een heel erg goed team. Naast dat ik alle steun en liefde van mijn man voelde, zorgde Joanne ervoor dat ik maar een hele lage dosering van de medicatie hoefde te krijgen voor de inleiding. Ze heeft me heel erg geholpen om bij m’n lijf te blijven. En wat voor mij ook heel waardevol is: ik voelde, door haar aanwezigheid, ook echt de steun van alle zielen en engelen om ons heen. Zoveel magie had ik nog nooit ervaren! Met als resultaat een hele goed vol te houden bevalling zonder complicaties, met na zes uurtjes een prachtig ongeschonden gezond jongetje in m’n armen.Ik ben ervan overtuigd dat de aanwezigheid van Joanne ervoor gezorgd heeft dat ik een minimale hoeveelheid medicatie toegediend heb gekregen, dat ik niet onnodig veel pijn heb geleden en dat de duur van de bevalling ook beperkt was. En voor mij het belangrijkste: dat Loet echt compleet ongeschonden, rustig op de wereld kwam.

Annelies

X