Workshop

Facilitatorstraining 2020

Multidimensioneel werken in groepen

In deze training leer je hoe je een helend multidimensioneel groepsproces kunt faciliteren. De facilitatorstraining is een zesdaagse training die mensen diepgaand uitnodigt om hun eigen multidimensionaliteit in groepsverband verder te onwikkelen en een grotree mate van vrijheid te vewerven in het volgen van je eigen intuite en impulsen vanuit het quantumveld en je andere zelven. Het doel is dat mensen die werken met groepen of teams in een process van co-creatie het multidimensionele veld makkelijker kunnen inzetten en containen.
Voor veel mensen is deze training uiteraard ook een persoonlijke ontwikkelingstraject.

Deze training is oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen die de Healing Arts opleiding hebben gedaan., om hen tools in handen te geven om met een multidimensionele groepsveld te werken.

Binnen de Healing Arts opleiding word je als therapeut getraind om met een cliënt multidimensioneel te werken op quantum-level. Dat houdt in dat een cliënt tegelijkertijd op alle lagen van zijn wordt aangesproken, dus fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Op het spirituele vlak wordt veel dieper ingegaan, omdat hier ook de sterrenafkomst en de galactische en universele lagen in worden meegenomen. Veel aandacht is er voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam, wat aangestuurd wordt door ons lichaamsbewustzijn, wat in het Engels ‘innate’ genoemd wordt. Onze ‘innate body’ is multidimensioneel en aangesloten op alle eerder genoemde lagen. In het gehele proces van healing wordt er steeds uitgegaan van een sterk verband tussen lichaam en geest.

En aangezien ik de grondlegger ben van de Healing Arts opleiding, is bovenstaande ook nog steeds uitgangspunt voor mijn manier van werken.

Opleiding tot facilitator

In deze workshop train je je om als facilitator met alle multidimensionele processen en lagen te werken in groepsverband en in co-creatie. Het helingspotentieel van een groep is heel krachtig. Alle groepsleden zijn betrokken in een healingsessie met een individu en zij resoneren mee in de healing, waardoor alle groepsleden healing ontvangen. Vaak is het een groepshealing waarin alle groepsleden betrokken zijn, ieder vanuit eigen kwaliteit. Dit heeft ook een krachtige werking naar het collectieve veld, naar het maatschappelijk veld, naar de aarde en haar fijnstoffelijke beings en naar het galactische veld.
Als facilitator train je jezelf om energetische velden in een groep te containen.

Jij als facilitator werkend met multidimensionele velden, doet dit vanuit je eigen ervaringsvelden. Dus de diepte van jouw eigen ervaring en de stevigheid en omvang van jouw containership en je eigen verbinding met jouw multidimeneiosnale velden, bepaalt de diepte van de ervaring van de groep. Jouw trillingsveld is een basis van liefde en van vertrouwen en maakt het mogelijk dat een groep een eigen kwaliteit van ervaring en dynamiek genereert. Dat gebeurt vanuit ‘intuitive allowance’. Zo activeer je ieders multidimensionele lagen en connecties.

Learning by doing

De facilitatorstraining is erop gericht dat je leert door te doen. De theoretische onderbouwing is praktijk gerelateerd. Alles wat in het moment gebeurt in de groep, wordt gerelateerd aan een conceptueel kader. Dit genereert een levend veld van herkenning en grote betrokkenheid van alle deelnemers. En als facilitator leer je zo om betekenis te geven aan dat wat gebeurt in de groep en dit zorgt voor integratie en gronding.

Co-creatie

Het genereren van healingprocessen is een co-creatie. Co-creatie is een van de onderwerpen waar een facilitator zich in traint, je leert om het potentieel van de hele groep en van alle individuen uit te nodigen in het geheel. Dus als jij als facilitator een voorbeeldsessie laat zien in de groep, dan wordt het weten en de intuïtie van de hele groep aangesproken als een werkend veld van bewustzijn. Dat is de grote kracht en het geweldige wonder van multidimensioneel werken.

Opbouw zesdaagse:

Het eerste blok is gericht op bewustzijn. Joanne faciliteert de groep en brengt steeds bewustzijn bij de manier waarop de groepsenergie speelt en bij alle facetten van het groepsveld. Zij laat zien hoe zijzelf daarin faciliterend werkt.

De volgende twee blokken zijn de personen die zich willen trainen als facilitator meer aan het werk om zelf te ervaren en respons te geven op de groepsenergie. We werken dan vaker in kleine groepen.

Niet alle deelnemers volgen deze zesdaagse om facilitator te worden. Een aantal nemen deel voor eigen ontwikkeling. Dit is prettig want hiermee hebben degene die wel kiezen om als facilitator verder te gaan, genoeg ruimte om zichzelf te oefenen.

Onderwerpen:

 • Ervaring van de diepgang van groepsinterventies door volledig transparant te zijn in de eigen gevoelslagen
 • Het energieconcept van het NU (zeven jaar na 2012), dus de tijd waarin we nu leven en grote potentie van het bewustzijnsveld dat nu beschikbaar is
 • Werken vanuit de gevoelslaag welke is aangesloten op het multidimensionele bewustzijn
 • Werken in voortdurend contact met het lichaamsbewustzijn, omdat dit de ingang is voor gevoel, intuïtie en andere heldere vermogens
 • Neerzetten van een veld van onvoorwaardelijke liefde
 • Neerzetten van een veilig veld en openheid van bewustzijn
 • Genereren van theorie op basis van praktijkervaring
 • Het groepsveld op gevoelsniveau houden, ook wanneer een conceptueel kader aan de orde komt (dit niet laten bepalen door het mentaal)
 • Groepsdynamica
 • Proces van co-creatie
 • Bewustzijn op jouw eigen behoeften als facilitator, waaronder de eigen behoefte aan veiligheid
 • Bewustzijn van eigen multidimensionele velden en het genererend effect hiervan op anderen
 • Feedback geven zodat het bewustzijn genereert
 • Kwetsbaar zijn als facilitator
 • Intuïtief handelen
 • Samenhang tussen eigen bewustzijn en het groepsveld
 • Werken met klank, meditatie en visualisatie (dit is geen hoofd trainingsdoel)

Data en kosten 2020

Do en vr 6 en 7 februari
Do en vr 12 en 13 maart
Do en vr 23 en 24 april
Kosten zijn 735 euro, inclusief 21 % BTW en exclusief lunch (we nemen allemaal wat mee)
Plaats: Almere, Rumilaan 30

Opgave door een email met adresgegevens en telefoonnummer te sturen naar joanne Graag aangeven of je in een keer betaald of in drie keer.

Spreekt dit je aan?
X