Facilitatortraining najaar 2023

Leer hoe je een helend multidimensioneel groepsproces kunt faciliteren

Zesdaagse training om je eigen multidimensionaliteit in groepsverband te ontwikkelen

In deze training leer je hoe je een helend multidimensioneel groepsproces kunt faciliteren. De facilitatortraining is een zesdaagse training die mensen diepgaand uitnodigt om hun eigen multidimensionaliteit in groepsverband verder te ontwikkelen en een grotere mate van vrijheid te verwerven in het volgen van je eigen intuïtie en impulsen vanuit het quantumveld en je andere zelven. Het doel is dat mensen die werken met groepen of teams in een proces van co-creatie het multidimensionele veld makkelijker kunnen activeren en containen.
Voor veel mensen is deze training uiteraard ook een persoonlijke ontwikkelingstraject.

Multidimensioneel werken: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel

Vanuit mijn achtergrond als energetisch therapeut werk ik met een persoon multidimensioneel. Een persoon wordt tegelijkertijd op alle lagen van zijn aangesproken: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Op het spirituele vlak wordt veel dieper ingegaan, hier worden ook de sterrenafkomst en de galactische en universele lagen in worden meegenomen. Dit gebeurt als vanzelf omdat bij mijzelf deze lagen mee vibreren in mijn zijn. In de training worden deze velden bij de deelnemers verder geopend door het energetische werk wat wij doen met elkaar.

Training als facilitator

Jij als facilitator werkend met multidimensionele velden, doet dit vanuit je eigen ervaringsvelden. Dus de diepte van jouw eigen ervaring en de stevigheid en omvang van jouw containership en je eigen verbinding met jouw multidimensionele velden, bepaalt de diepte van de ervaring van de groep die jij faciliteert. In het multidimensionele werk is een basis van liefde en veiligheid fundamenteel omdat mensen dat de veiligheid geeft om nieuwe terreinen in te gaan en te onderzoeken. In de training werken wij aan deze elementen zodat jouw veld als facilitator zich vergroot en uitbreidt en jij ook meer bewustzijn krijgt op wie jij bent en de galactische en multidimensionele connecties die als vanzelfsprekend bij jou horen.

In de workshop train je jezelf om te werken vanuit ‘intuitive allowance’. Je ontvangt geen toolbox maar je traint je eigen werkwijze in verbinding met wat jij zowel in vorige levens ontwikkeld hebt als in specifieke sterrenstelsels of jouw galactische ‘heritage’.

Een deel van het multidimensionele werk is gericht op activatie, een ander deel op heling. Het helingspotentieel van een groep multidimensionele mensen is heel krachtig. Alle groepsleden worden betrokken in een healingsessie met een bepaald individu ( iemand uit de groep) en het individu vertegenwoordigt vaak een onderliggend thema waar iedereen op mee resoneert. Vaak ontvouwt zich een groepshealing waarin alle groepsleden betrokken zijn, ieder vanuit eigen kwaliteit. Dit heeft ook een krachtige doorwerking naar het collectieve veld, naar het maatschappelijk veld, naar de aarde en haar fijnstoffelijke beings en naar het galactische veld.

Learning by doing

De facilitatortraining is erop gericht dat je leert door te doen. De theoretische onderbouwing is praktijk gerelateerd. Alles wat in het moment gebeurt in de groep, wordt gerelateerd aan een conceptueel kader. Dit genereert een levend veld van herkenning en grote betrokkenheid van alle deelnemers. En als facilitator leer je zo om betekenis te geven aan dat wat gebeurt in het groepsveld en dit draagt bij aan integratie en gronding.

Co-creatie

Co-creatie is een van de onderwerpen waar een facilitator zich in traint. Je leert om het potentieel van de hele groep en van alle individuen uit te nodigen in het geheel. Dus als jij als facilitator een voorbeeldsessie laat zien in de groep, dan wordt het weten en de intuïtie van de hele groep aangesproken als een werkend veld van bewustzijn. Dat is de grote kracht en het geweldige wonder van multidimensioneel werken.

Onderwerpen:

 • Ervaring van de diepgang van groepsinterventies door volledig transparant te zijn in de eigen gevoelslagen
 • Het energieconcept van het NU (negen jaar na 2012), dus de tijd waarin we nu leven en grote potentie van het bewustzijnsveld dat nu beschikbaar is
 • Werken vanuit de gevoelslaag welke is aangesloten op het multidimensionele bewustzijn
 • Werken in voortdurend contact met het lichaamsbewustzijn, omdat dit de ingang is voor gevoel, intuïtie en andere heldere vermogens
 • Neerzetten van een veld van onvoorwaardelijke liefde
 • Neerzetten van een veilig veld en openheid van bewustzijn
 • Genereren van theorie op basis van praktijkervaring
 • Het groepsveld op gevoelsniveau houden, ook wanneer een conceptueel kader aan de orde komt (dit niet laten bepalen door het mentaal)
 • Groepsdynamica
 • Proces van co-creatie
 • Bewustzijn op jouw eigen behoeften als facilitator, waaronder de eigen behoefte aan veiligheid
 • Bewustzijn van eigen multidimensionele velden en het genererend effect hiervan op anderen
 • Feedback geven zodat het bewustzijn genereert
 • Kwetsbaar zijn als facilitator
 • Intuïtief handelen
 • Samenhang tussen eigen bewustzijn en het groepsveld
 • Werken met klank, meditatie en visualisatie

Opbouw zesdaagse:

Het eerste blok is gericht op bewustzijn. Joanne faciliteert de groep en brengt steeds bewustzijn bij de manier waarop de groepsenergie speelt en bij alle facetten van het groepsveld. Zij laat zien hoe zijzelf daarin faciliterend werkt.

De volgende twee blokken zijn de personen die zich willen trainen als facilitator meer aan het werk om zelf te ervaren en respons te geven op de groepsenergie. We werken dan vaker in kleine groepen.

Niet alle deelnemers volgen deze zesdaagse om facilitator te worden. Een aantal nemen deel voor eigen ontwikkeling.

Praktische informatie:

Data en tijden najaar 2023

Do en vr 2 en 3 november van 10.00u-17.30u
Do en vr 30 november en 1 december van 10.00u-17.30u
Do en vr 11 en 12 januari 2024 van 10.00u-17.30u 2023

Kosten zijn 850 euro, inclusief 21 % BTW en exclusief lunch (we nemen allemaal wat mee)

Plaats: Live-to-Be – het Lichtschip, Ubuntulaan 31, 1349 EH Almere

Opgave door een email met adresgegevens en telefoonnummer te sturen naar joanne Graag aangeven of je in een keer betaald of in drie keer. adresgegevens en bedrijfsnaam als je die hebt. Je ontvangt dan van ons per email een bevestiging.

‘Ik heb deze training gevolgd en aan ieder aan te raden die haar multidimensionale zelf verder wil openen. Het mooie van Joanne van Wijgerden is dat ze echt vanuit co-creatie werkt. Niet haar manier of methode leert maar juist jouw eigen kwaliteiten naar buiten laat komen vanuit zachtheid en ruimte met krachtige spiegelingen en bevestigingen.’
Delilah

‘Wat ik zo mooi vind aan hoe Joanne training geeft, is dat zij onderdeel is van de groep. Het geeft veel gelijkwaardigheid, terwijl ze wel duidelijk haar rol pakt. Het ouderwetse, hiërarchische principe leraar-leerling is weg. Joanne weet een sfeer te scheppen waarbij je je veilig voelt om onbekende nieuwe stappen te nemen, hoe oncomfortabel dat in eerste instantie ook voelt. Naast de enorm plezierige manier ‘hoe’ Joanne haar training geeft, vind ik de inhoud ook bovengemiddeld. De training bevat vele prachtige oefeningen om je eigen multidimensionaliteit te ervaren. Zeer aan te raden wanneer je in deze materie geïnteresseerd bent.’
Petra

‘Ik heb tijdens de facilitator-training verdiept contact kunnen maken met mijn eigen multidimensionaliteit. Binnen de groep, die uitermate veilig was, heb ik tevens de ‘normaliteit’ ervan kunnen ervaren.
Voor ieder van ons hebben zich op verrassende manier deuren geopend, zijn er blokkades uit de weg geruimd en is er meer toegang gekomen voor diverse lagen van het multidimensionele veld.
Joanne is hierin een ontzettend aangename begeleidster, omdat haar visie veel ruimte laat voor verschillende perspectieven op hoe ons ‘menszijn’ nou eigenlijk in elkaar steekt.
Zoals ook haar presentie veel ruimte biedt, ja eigenlijk een uitnodiging is, om zelf ook méér, vollediger en in omarming van alle zijnsaspecten present te zijn. Ik raad de training iedereen aan die nieuwsgierig is naar multidimensionaliteit en/of deze bewust voor zichzelf en anderen in wil gaan zetten. Dank je wel Joanne!’
Judika