Vrouwenkracht II op 15 en 16 december 2023

Vervolg op Vrouwenkracht I. Volop genieten van je vrouw zijn, sensueel en seksueel plezier. Je lichaam helemaal bewonen

Het is tijd

We mogen weer volop genieten van wie wij zijn en als vrouw ons lichaam volledig vieren, vereren en bewonen. 

Het is veilig

Dat is voelbaar diep in je hart. Je lichaam kan dat misschien niet altijd her- en erkennen omdat het nog oude programmeringen draagt van onveiligheid zowel vanuit dit leven als vorige levens. Maar er is een groot collectief verlangen naar intimiteit en een vrije seksuele stroom. Dit brengt een kentering teweeg, waarin niet wenselijk gedrag naar boven komt en er ruimte ontstaat om weer te leren voelen, aangeven en respecteren van eigen behoeftes en grenzen. 

Het is nodig

We mogen als vrouwen onze kracht inzetten om een nieuwe wereld te creëren. Dit doen we samen. Net als in tijden van Lemurië, Atlantis en Egypte. Wij weten dat we allemaal één zijn en dat we onze unieke taak alleen met elkaar kunnen vormgeven. Onze vrouwenharten hebben gemakkelijk toegang tot onvoorwaardelijke liefde. Dat is de kwaliteit waarin wij vanuit gelijkwaardigheid met elkaar samenwerken. In diepe verbindende sisterhood.

Het is extatisch

Het vrouwenlichaam, zowel energetisch als fysiek, is gemaakt om zich te openen voor de energie van de aarde, om de energie van Gaia te ontvangen en de heiligheid daarvan te erkennen in ons eigen lichaam. Daarnaast zijn we in staat om ook de hogere frequenties vanuit andere dimensies te ontvangen en belichamen. Dat kan alleen als we onszelf uitnodigen tot overgave en loslaten van controle. Dit vertegenwoordigt het passief vrouwelijke als essentiële kwaliteit om geboorte te geven in fysieke en figuurlijke zin.

De actieve vrouwelijke kwaliteit is Shakti, wat betekent Goddelijke vrouw. Shakti staat voor levensenergie en de dynamische, in beweging zettende kracht die iedere vrouw in zich draagt, maar soms opnieuw uitgenodigd en ‘gekieteld’ mag worden. Deze kracht wordt snel als bedreigend ervaren waardoor vrouwen de neiging hebben zichzelf terug te houden.

Het is spannend

Om weer volledig het contact met je yoni en baarmoeder toe te laten en de wijsheid waar de baarmoeder voor staat in jezelf te omarmen. Om de controle los te laten en je over te geven aan het leven. Om je hart te openen voor onvoorwaardelijke liefde en je kracht weer volledig toe te laten zodat je je licht kunt laten schijnen. Belangrijke stappen hierin zijn het helen van de relatie met je vrouwelijke lichaam. Hoe is jouw relatie met je yoni? Hoe ervaar je haar? Durf je haar te voelen, haar verlangen te erkennen? En durf je te luisteren naar de wijsheid van je baarmoeder? Hoe zit het met de onvoorwaardelijke liefde richting jezelf en je vrouwenlichaam?

Onze vrouwelijkheid omvat zoveel meer op spirituele en kosmische lagen dan simpelweg het fysieke vlak. Dit is de kennis van ‘de priesteres’ die we ons weer mogen herinneren om zo de heilige seksualiteit volledig te belichamen. 

In de ruimte van het collectieve veld zul je jouw thema’s herkennen in de thema’s van andere vrouwen. In co-creatie vindt er op die manier een prachtige empowerment plaats.

Deze workshop wordt gegeven door Rinske de Jong en Joanne van Wijgerden

 

Deze workshop is voor jou als jij

  • voelt dat je meer vrijheid wilt ervaren in je vrouw zijn
  • meer contact wilt maken met je eigen heilige seksualiteit, met de priesteres in jezelf
  • oude patronen, schaamte, schuld, etc. los wilt laten rondom seksualiteit
  • je yoni, baarmoeder en hart weer in liefde en onschuld met elkaar verbinden
  • je wilt openen voor meer aardse en kosmische shakti energie zodat je creatiekracht toeneemt
  • voelt dat het tijd is om in je vrouwelijke kracht te gaan staan en een bijdrage te leveren aan een nieuwe wereld
  • met sisters een diepe verbinding wilt ervaren en oude wonden rondom sisterhood wilt helen

In de workshop werken we o.a.  met verschillende vormen zoals dans, energetisch werk, aanraking, (sound) healing, creativiteit en kundalini awakening op een zachte en tegelijkertijd speelse en krachtige manier.

Tempel space

Joanne en Rinske openen een heilige tempel space waarin het veilig is je weer te verbinden met je essentie, je diepe liefde en onschuld. We herinneren je aan je vermogen om volop te genieten van je vuur, je lichaam, je seksualiteit en je immense creatiekracht.  Je mag je zo bloot geven (letterlijk en figuurlijk) als veilig voelt. Je eigen behoeftes en grenzen respecteren is een essentieel aspect binnen de heilige seksualiteit. 

Wij nodigen je uit om zowel je eigen zachtheid te ervaren als je levensenergie vol te laten stromen. Deze laatste krachtige flow heeft de kwaliteit om zowel het licht als het donker in je wakker te maken. Het donker is niets anders dan een kracht die je diep in je schaduw verdrongen hebt, soms door misbruik, maar vaak doordat hij ongewenst was of onveilig voelde. Een kracht die je weer volledig mag belichamen om jouw missie hier op aarde te leven.

Voel je je aangetrokken tot deze workshop maar heb je vragen over jouw veiligheid of het juiste moment om deze workshop te volgen? Voel je vrij om contact op te nemen met ons.

Praktische informatie:

Data & Tijden: Vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2023 van 10.00 uur – 17.15 uur

Locatie: De Open Ruimte, Josephine  Bakerstraat 40, Almere.

Kosten: 285 euro p.p. (incl. koffie/thee en snacks), Lunch is een vegetarische potluck.

Lezen ter voorbereiding: Pamela Kribbe ‘De verboden vrouw’
Aanrader: “Gaia Codex” van Sarah Drew, “My pussy, a reclamation” van Regena Thomashauer.

 

Inschrijving: Schrijf je in door een email te sturen naar Joanne . Je ontvangt dan van ons per email een bevestiging.

 

Wat ik zo mooi vond is de bedding van veiligheid door jullie authenticiteit waardoor mijn systeem ontspant en mijn zelfhelende vermogen werkt.
Naast de heling kan ik mij laven en geïnspireerd worden aan de frequenties die jullie geopend hebben bij jullie zelf.
Ik voel dat er bij mij ook delen in herinnering zijn gebracht die ik kon oefenen waarbij ik voel dat ik dit ben.
Ik voel de uitlijning doorheen mijn lichaam vanuit de bron en de aarde.
Ook voel ik de aarde nog meer in mijn bekken en yoni stromen, welke zeer welkom is.
Nogmaals dank jullie wel!

Maria

‘Vrouwenkracht II met Joanne en Rinske. Twee prachtige dagen vol verbinding, liefde en vreugde met jezelf en andere vrouwen in een veilige bedding. Joanne en Rinske creëren samen een veld waarin je je diepste zijn als vrouw kunt voelen en ervaren. Voor mij de connectie met wie ik in dit leven als vrouw kan, mag en wil zijn. In verbinding met de ander, de aarde en het universele veld. Voel me dankbaar voor deze diepe en bijzondere ervaring.’

Judith

“Wat een fijn, stromend weekend was VrouwenKracht II. In het veilige veld dat Joanne en Rinske hebben neergezet was er ruimte voor alles wat er wilde zijn. En door de veiligheid was er veel. Ik kon mij verbinden met mijn vrouwelijke kracht en heb daarin ook de mannelijke kracht kunnen omarmen, juist daardoor kreeg mijn vrouwenkracht nog meer ruimte. Dankbaar dat ik dit weekend heb gedaan en fijn dat ik heb kunnen voelen dat ik deze kracht altijd bezit en mag inzetten in het grotere geheel. Met een glimlach, met zachtheid, plezier en sensualiteit, want dat heb ik zo kunnen voelen dit weekend. “

Tessa

‘De workshop Vrouwenkracht heb ik als vernieuwend en transformerend ervaren. Er werden diepere lagen in mij aangeraakt en wakker gemaakt. Verschillende oefeningen hebben me geholpen meer in contact te komen met mijn lichaam en met name het bekken gebied. Het kan spannend zijn om je over te geven aan nieuwe gevoelens en sensaties. Het mooie is echter dat je lichaam wijs genoeg is om te voelen wat het aankan. De workshop nodigt uit om enerzijds zachtheid toe te laten in jezelf en anderzijds je kracht op te zoeken en te ervaren. Ik voel meer blijdschap over mezelf en leer nu stapje voor stapje om mijn lichaam meer te voelen en te bewonen. De begeleiding vanuit Joanne vond ik helder, krachtig en liefdevol. De workshop zal een verrijkende ervaring zijn en misschien wel precies wat je nodig hebt. ’
Elize

“ Ik heb mijn vrouwelijke energie en zachte kracht in mij mogen omarmen. Ik voelde me echt gedragen dit weekend. Zoveel mooie spiegels en in iedere vrouw een stuk van herkenning mogen ervaren.
De oefeningen waren heel diepgaand en afwisselend en er zat een mooie opbouw in. Op zondag hebben we een oefening gedaan waarbij je zowel fysiek als energetisch door een aantal andere vrouwen in de groep gedragen werd. Deze oefening heeft veel indruk op mij gemaakt, wat was het fijn om te mogen ontvangen! Het weekend is veel te snel voorbij gevlogen!
Ik kan dit weekend echt aanraden als je je nog meer verbonden wil voelen met je vrouw zijn, meer in je lichaam wil zakken en diepe stukken in jezelf wil transformeren! Dankjewel lieve Joanne en Annick voor jullie begeleiding, de veilige bedding, de mooie muziek en de fijne sfeer op deze prachtige locatie!”
Eveline

‘De workshop vrouwenkracht.. Ik wist niet wat ik kon verwachten , maar ik wist dat dit was wat ik nodig had.
Ik heb het ervaren als een veilige plek, waar je als vrouwzijnde ook helemaal kwetsbaar mag en kan zijn, en je support voelt in de stukken waar je tegenaan loopt als vrouw zijnde. Je leert van en door elkaar en jezelf. Je komt er echt meer achter hoeveel kracht je eigenlijk als vrouw zijn hebt, en voor mij persoonlijk ook heel leerzaam als moeder zijnde wat je weer kan meegeven aan je kinderen.
Intensief maar zeker meer dan waard‘ 💗 Linsey
Linsey

Toen ik de aankondiging van Vrouwenkracht II las, wist ik direct dat ik daar “moest” zijn voor een volgende stap in mijn helingsproces. Door het creëren van een veilige, liefdevolle en ook zachte bedding zorgden Joanne en Rinske ervoor dat ik samen met zeven andere vrouwen op een prachtige ontdekkingstocht kon gaan waarin veel mogelijk was. In afwisselende visualisatie-, meditatie-, lichaamsgerichte, adem- en dansoefeningen haalde ik mijn vrouwelijke energie op, daar waar ik die bij eerdere (traumatische) ervaringen had achtergelaten. Zo reisde ik door verschillende tijden en kreeg onderweg meerdere puzzelstukjes aangereikt. Door deze in mezelf te integreren en me aan te hebben laten raken, ervaar ik dat mijn levensenergie krachtiger stroomt. Daarnaast voel ik beter wat het betekent om in dit leven, hier en nu in een vrouwenlichaam “aan” te Zijn. Het was meer dan fijn om in deze helende vrouwencirkel te mogen transformeren. Dank jullie wel allemaal hiervoor!’

Nienke