Birthing from Within

ruimte voor alle aspecten die een natuurlijke geboorte versterken

Voorbereiding op de geboorte van jullie kind

In voorbereiding op de geboorte van jullie kind, kun je starten met yoga, haptonomie en alle andere mogelijkheden die er vandaag de dag beschikbaar zijn. En voor de meeste paren staat ook een waterbevalling op het verlanglijstje. Dit zijn allemaal belangrijke en mooie stappen in de voorbereiding. Wij willen daar graag met deze workshop nog een essentieel element aan toe voegen.

En dan loopt het anders dan je had bedacht…

Een geboorte kan anders verlopen dan hoe je het je het van tevoren hebt voorgesteld. Er zijn tegenwoordig vele aanleidingen waarom je toch in het ziekenhuis moet bevallen. Op zich is de aanleiding vaak niets ernstigs, maar vanwege medische protocollen is ook een vroedvrouw daar aan gebonden. Dit maakt dat tegenwoordig tachtig procent van de eerstgeboren baby’s in het ziekenhuis worden geboren. De weg naar het ziekenhuis, het vele beroep dat op je gedaan wordt door alle medische handelingen, vele mensen om je heen. Dat alles maakt dat het een uitdaging is om bij jezelf te blijven en dat jij als vrouw de leiding houdt in wat jij nodig hebt. Terwijl een bevalling het beste verloopt als je in overgave bent en je diep naar binnen kunt keren.

Voorbereiding in jezelf voor optimale bonding

Er is ook een aspect waar vrouwen (en partner) niet altijd op voorbereid zijn bij de bevalling. Tijdens de ontsluiting worden alle emotionele trauma’s die opgeslagen zijn in het bekkengebied en die dus niet verwerkt zijn, geactiveerd. Soms vanuit dit leven, soms vanuit vorige levens. Ook waar het je eigen geboorte betreft. Als je bijvoorbeeld een eigen trauma hebt ervaren tijdens je eigen geboorte, dan kan dat gevoel en bijbehorende emoties opkomen tijdens de geboorte van je kind. Dat beïnvloedt jouw emotionele respons op wat er gebeurt met je lichaam en roept angst op in plaats van vreugde of extase. En dan is het zoveel moeilijker je kindje met open armen te ontvangen. Terwijl dat eerste moment van ‘bonding’ zo fundamenteel is.

In de workshop Birthing from Within, is er ruimte voor alle aspecten die een natuurlijke geboorte versterken en het tot een ontspannen, liefdevolle, wonderlijke en onvergetelijke gebeurtenis maken:

 • wij spreken de spirituele en natuurlijke seksuele kracht aan die vrouwen hebben voor een bewuste en natuurlijke geboorte. Een authentiek en liefdevol contact met het eigen lichaam is een uitnodiging om je over te geven aan de natuurlijke en zeer functionele flow van de hormonen die het geboortepoces voorbereiden en begeleiden. Schaamte en onverwerkte traumas kunnen dan naar boven komen. Door die aan te gaan en te helen in de workshop, voorkom je dat zij ‘open worden getrokken’ bij de geboorte.
 • het uitnodigen van contact en intimiteit met je partner. Op het moment dat de weeën zich aankondigen en een vrouw zich naar binnen keert, is het belangrijk dat haar partner weet hoe zij zich veilig kan voelen, de bewegingen van haar lichaam kan volgen en ondersteunen, het contact en de intimiteit in stand kan houden ook binnen een medische setting.
 • contact met jullie kindje zowel spiritueel, emotioneel als lichamelijk zodat je kind de geboorte kan bepalen en jullie daarin optimaal samenwerken
 • het helen en herschrijven van geboorte imprints

Wanneer is de workshop geschikt voor jullie:

 • jullie willen op een ervarende (energetische) manier meer contact met het geboorteproces.
 • je wilt het patroon uit jouw familielijn met betrekking tot angst of andere emoties voor geboorte doorbreken.
 • je hebt een traumatische ervaring bij de bevalling van een eerder kindje en wilt dit nu anders ervaren.
 • je wilt de schaamte voorbij als het gaat om je eigen intuïtie volledig te volgen in geluid, dansen en alles wat je hart je ingeeft.
 • je wilt je eigen geboorte imprint helen en herschrijven.
 • jullie willen de intimiteit tussen jullie in relatie tot de geboorte versterken.
 • je hebt een verleden van seksueel misbruik of andere trauma´s en wilt daarin heling.
 • jullie willen je voorbereiden op een orgastische geboorte.

Na de workshop:

Heb je als vrouw meer vertrouwen in een natuurlijke geboorte en de inherente. kwaliteiten van jouw lichaam. Je bent meer in contact met jouw intuïtie en wijsheid van je lichaam. Als partner heb je meer contact met het geboorteproces en de gevoelslagen die daarin spelen. Er is ruimte voor een grotere intimiteit tussen jullie en bewustzijn hoe je die ook onder allerlei omstandigheden stabiel kunt houden.

Praktische informatie:

Data en Tijden:

Op dit moment is er geen workshop gepland. Heb je belangstelling, dan horen wij het graag. In principe is het een workshop van 2,5 dag (zaterdag, zondag) en kan ook in kleine kring gegeven worden.

Deze workshop wordt gegeven door Joanne van Wijgerden en Annick Burger

Kosten: 325 euro per persoon inclusief koffie, thee en snacks, de lunch is een potluck( ieder neemt iets vegetarisch mee, voor het avondeten wordt gezorgd)

Locatie: De workshop is bij Healing Arts, Rumilaan 30, Almere

Wil je meer weten of je aanmelden?

Neem contact met me op >>