Vrouwenkracht op 27 en 28 november 2021

Diep contact maken met jouw levensthema’s , liefde voor je lichaam en sensueel plezier

Uitdagingen van het vrouw-zijn

Wat brengt het gegeven dat je een vrouwenlichaam hebt soms toch veel mooie, krachtige, moeilijke en soms heftige thema’s met zich mee. De verschillende cycli waar je als vrouw, alleen al maandelijks, doorheen gaat. En daarnaast de fases van een eerste menstruatie, ontwakende seksualiteit, het aangaan van liefdesrelaties, het proces van zwangerschap, geboorte geven en moeder worden, de overgang. Al die fases kunnen je dichter bij je essentie brengen en laten ervaren waarom jij vrouw bent in dit leven. Ze kunnen je in contact brengen met de liefde voor je lichaam en alle plezier en vervulling die daarbij hoort. Maar hoe vaak gebeuren er ook dingen die een residu achterlaten. Nare ervaringen, je geen raad weten met je emoties of gevoelens, je alleen voelen. Als gevolg hiervan kunnen emoties en gevoelens zich vastzetten in je lichaam en fysieke klachten tot gevolg hebben. Of ze kunnen ertoe leiden dat je moeite hebt met relaties of het krijgen van kinderen. Of dat je het krijgen van een relaties of kinderen afhoudt, terwijl je ziel er eigenlijk wel naar verlangt.

Aandacht voor ons bekkengebied

Vaak is het bekken, de baarmoeder, eierstokken en vagina van vrouwen de fysieke plek waar veel aandacht naartoe zou mogen gaan, maar waar we het contact mee zijn kwijtgeraakt. Een dieperliggende oorzaak van de blokkades in de energie doorstroming in dit gebied kan te vinden zijn in de imprint van de conceptie, zwangerschap en geboorte. Bewustzijn krijgen op deze pre-natale periode kan veel inzichten geven en patronen zichtbaar maken. Wanneer bijvoorbeeld jouw conceptie niet liefdevol was, of je niet gewenst was, kan gevolgen hebben voor je geboorte, het je welkom voelen in je kindertijd, en op latere leeftijd meespelen in je ervaringen met seksualiteit, de conceptie en geboorte van je eigen kind en ga zo maar door.

“Het bekken, dat het gebied is van emotie, seksualiteit en intimiteit en van nature sterk verbonden met de aarde, is relatief leeg. Het is bedreigend om daar aanwezig te zijn, zowel vanwege de pijn die daar als herinnering ligt als ook vanwege de kracht die daar sluimert. Het is eng om die kracht toe te laten.”

Fragment uit “De verboden vrouw spreekt” – Pamela Kribbe

Het goede nieuws is dat alles wat er in je leven is gebeurd, ook deze hele vroege pre-natale ervaringen, een uitnodiging zijn tot persoonlijke groei. En dat alles herschreven kan worden als je je er bewust van wordt in contact met je lichaam in het hier en nu. Je lichaam, i.t.t. je hoofd, heeft de herinnering van deze ervaringen in haar cellen opgeslagen. Daar weer contact mee maken is de ingang tot deze herschrijving.

vrouwenkrachtVanuit een basis van veiligheid van vrouwen onder elkaar, willen wij je ten diepste uitnodigen om jouw onderliggende thema te voelen, er contact mee te maken, in te brengen en te helen. Wij creëren met elkaar een echte ‘Sisterhood’. In de ruimte van het collectieve veld zul je jouw thema’s herkennen in de thema’s van andere vrouwen. In co-creatie vindt er op die manier een prachtige empowerment plaats.

Deze workshop is voor alle vrouwen die zichzelf de ruimte willen geven om dieper contact te maken met hun levensthema’s, levensenergie, baarmoeder, liefdesveld en sensualiteit. Zowel je meest donkere en als je meest lichte stukken zijn welkom. In deze workshop creëren we een veilige bedding voor diepe transformatie, heling en herschrijving van jouw thema’s en de opening naar een vrijere expressie van wie jij als vrouw in essentie bent. Voor ons is deze manier van sharing sacred, krachtig en verbindend, met jezelf en met elkaar.

Onderwerpen die aan bod komen in de workshop:

 • Contact maken met en inzicht krijgen in jouw thema en de daaruit voortkomende blokkades op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau
 • Bewustwording, heling en herschrijving van jouw thema
 • Bewustwording en herschrijving van je conceptie en je geboorte imprint in relatie tot je thema
 • Die delen van jou die nog niet geboren of afgescheiden zijn geboren laten worden
 • Contact maken met je baarmoeder en met haar communiceren
 • Belichamen van je vrouwelijkheid: ook herkennen waar jouw vrouwelijke energie deel is geworden van jouw schaduw en die aspecten weer ruimte geven
 • Activeren van je levensenergie en shakti
 • Hart en seksualiteit bij elkaar brengen
 • Zelfliefde: het verhogen van je eigen liefdesveld

In de workshop werken we o.a. met energetisch lichaamswerk, dans, aanraking en beweging, meditatie en visualisaties, klank en multi-dimensionaliteit.

Voor wie?

 • Voor vrouwen die zich een weekend willen verdiepen in het samenzijn met ‘soulsisters’
 • Voor vrouwen die graag een weg buiten de gebaande paden gaan m.b.t. hun bewustzijnsontwikkeling
 • Voor vrouwen die meer contact willen hebben met hun fysieke lichaam en weten/voelen dat de oplossingen voor hun fysieke klachten kunnen liggen in het verbeteren van de liefdesrelatie met hun lichaam
 • Voor vrouwen die de verschillende rollen als partner, moeder, geliefde en werkgever of werknemer in eenheid met elkaar willen brengen
 • Voor vrouwen die zich niet vrij voelen in hun seksualiteit
 • Voor vrouwen die aanlopen tegen herhalende patronen in relaties, moeite hebben om een partner te vinden
 • Voor vrouwen die hun eigen geboorte imprint willen herschrijven en daarmee wie zij zijn in dit leven
 • Voor vrouwen die problemen hebben met hun lichaam en met seksualiteit door een verleden van seksueel misbruik
 • Voor vrouwen die meer in contact willen staan met de wijsheid van hun baarmoeder
 • Voor vrouwen die in de toekomst een zwangerschapswens hebben, maar van zichzelf weten dat er fysieke/medische redenen zijn die dat op dit moment moeilijk maken
 • Voor vrouwen die traumatische ervaringen hebben gehad m.b.t. conceptie, zwangerschap of geboorte geven

Voel je je aangetrokken tot dit onderwerp, maar staat jouw specifieke hulpvraag er niet bij?
Schroom niet om contact op te nemen met ons, we denken graag met je mee naar wat de mogelijkheden zijn.

Praktische informatie:

Data & Tijden: Zaterdag 27 en 28 november 2021 van 10.00 uur – 17.30 uur is een live workshop met inachtname van de COVID-19 regels.

Locatie: het Lichtschip in Almere Oosterwold, Ubuntulaan 31.

Kosten: 285 euro p.p. (incl. koffie/thee en snacks), Lunch is een potluck.

Lezen ter voorbereiding: Pamela Kribbe – “De verboden vrouw spreekt” Aanrader: “Gaia Codex” van Sarah Drew, “My pussy, a reclamation” van Regena Thomashauer. “The Sophia Code” van Kaia Ra.

Inschrijving: Schrijf je in via deze link. Je ontvangt dan van ons per email een bevestiging.

‘Voldaan….was het woord wat bij mij naar bovenkwam aan het einde van het weekend. En een expansie van mijn Zijn, wat mooi om dat te voelen. Terwijl ik dit schrijf voel ik het weer, het heeft een print achtergelaten….big smile. De oefeningen waren een goede reminder om weer bewust te worden van mijn lichaam. En de drum, zang en klankschalen van Joanne en Annick brachten mij inzicht in een thema waar ik niet mee bezig was, maar waar ik wel opheldering in heb gekregen door de beelden en gevoelens die ik doorkreeg.
Ik vond het spannend om daar te zijn, maar de saamhorigheid en de herkenning maakte het mooi en veilig. Dank jullie wel! ‘Liefs, Karen
Karen

“Zonder veel over het Vrouwenkracht weekend te weten (behalve het gevoel dat ik ‘dit’ nodig had), ben ik ingestapt. Ik had geen idee dat het zo diepgaand en verhelderend zou worden! Contact maken met mijn baarmoeder en mijn onderbuik; ik was er niet zo mee bezig. Terwijl ik nu zie dat dat precies de sleutel is in het proces van verdieping en vertrouwen in mijn innerlijke wijsheid. De Transformational Breathing, het bewust aanraken en contact maken, de muziek, de kristallen, instrumenten en zang van Joanne en Annick, de prachtige verbinding tussen 15 vrouwen; alles wat we samen hebben beleefd heeft mij geopend voor een nieuwe laag in mijzelf! Als ik één ding moet noemen is het dit: Ik heb ontdekt hoe het voelt om vanuit mijn vrouwelijkheid en zachtheid krachtig te zijn. En het voelt zó goed! “

Barbara van Bemmel

‘De workshop Vrouwenkracht heb ik als vernieuwend en transformerend ervaren. Er werden diepere lagen in mij aangeraakt en wakker gemaakt. Verschillende oefeningen hebben me geholpen meer in contact te komen met mijn lichaam en met name het bekken gebied. Het kan spannend zijn om je over te geven aan nieuwe gevoelens en sensaties. Het mooie is echter dat je lichaam wijs genoeg is om te voelen wat het aankan. De workshop nodigt uit om enerzijds zachtheid toe te laten in jezelf en anderzijds je kracht op te zoeken en te ervaren. Ik voel meer blijdschap over mezelf en leer nu stapje voor stapje om mijn lichaam meer te voelen en te bewonen. De begeleiding vanuit Joanne vond ik helder, krachtig en liefdevol. De workshop zal een verrijkende ervaring zijn en misschien wel precies wat je nodig hebt. ’
Elize

“ Ik heb mijn vrouwelijke energie en zachte kracht in mij mogen omarmen. Ik voelde me echt gedragen dit weekend. Zoveel mooie spiegels en in iedere vrouw een stuk van herkenning mogen ervaren.
De oefeningen waren heel diepgaand en afwisselend en er zat een mooie opbouw in. Op zondag hebben we een oefening gedaan waarbij je zowel fysiek als energetisch door een aantal andere vrouwen in de groep gedragen werd. Deze oefening heeft veel indruk op mij gemaakt, wat was het fijn om te mogen ontvangen! Het weekend is veel te snel voorbij gevlogen!
Ik kan dit weekend echt aanraden als je je nog meer verbonden wil voelen met je vrouw zijn, meer in je lichaam wil zakken en diepe stukken in jezelf wil transformeren! Dankjewel lieve Joanne en Annick voor jullie begeleiding, de veilige bedding, de mooie muziek en de fijne sfeer op deze prachtige locatie!”
Eveline

‘De workshop vrouwenkracht.. Ik wist niet wat ik kon verwachten , maar ik wist dat dit was wat ik nodig had.
Ik heb het ervaren als een veilige plek, waar je als vrouwzijnde ook helemaal kwetsbaar mag en kan zijn, en je support voelt in de stukken waar je tegenaan loopt als vrouw zijnde. Je leert van en door elkaar en jezelf. Je komt er echt meer achter hoeveel kracht je eigenlijk als vrouw zijn hebt, en voor mij persoonlijk ook heel leerzaam als moeder zijnde wat je weer kan meegeven aan je kinderen.
Intensief maar zeker meer dan waard‘ 💗 Linsey
Linsey